Kapten Joachim Murat försvarar Napoleons ära gentemot borgaren Josephine Poivre

bulletin

Den där eländige Napoleon kunde gott ha stannat kvar i Egypten.” Vad var det jag hörde? Jag hade begett mig ut på en lugn söndagspromenad i ett höstljummet Paris när mina öron nåddes av denna oerhörda fräckhet! Där står en löjeväckande civilist och fäller kränkande omdömen om vår älskade general. Detta var självklart oförlåtligt!

Jag utmanade självfallet civilisten, Josephine Poivre, på duell. Till min förtjusning valde hon värja.

Jag tilldelades följande sex kort:

Lunge
Lunge
Riposte
Parry
Parry
Parry

Civilisten inledde aggressivt med en Lunge och jag kunde besvara detta med antingen en Parry eller Riposte. Jag ville spara min riposte så länge som möjligt och valde Parry.

På detta svarade civilisten med en avvaktande Parry. Eftersom jag visste att civilisten enbart hade fem kort till förfogande från början och nu endast hade tre kvar så gick jag till snabbt motanfall med en Lunge. Civilisten svarade med en Parry.

Det var nu min tur igen. Jag hade kvar Lunge, Riposte och 2 parry. Civilisten hade bara två kort kvar. I det här läget så borde jag ha lagt en Parry och avvaktat med min sista Lunge tills alla hennes kort var slut, men i upphetsningen så slängde jag ut ännu en Lunge.

Civilisten svarade med ytterligare en Parry. Jag hade nu 2 parry och 1 riposte kvar. Eftersom riposte inte har något anfallsvärde i sig självt så insåg jag att om även civilisten återstående kort enbart är parry och riposte så kommer duellen att få ett mycket nesligt (oavgjort?) slutresultat. 

Jag spelade en Parry och hoppades att civilisten sista kort skullle vara något annat än parry eller riposte….

Hon spelar Lunge med sitt sista kort! Jag svarar med en elegant Riposte och duellen är vunnen (jag valde att bara skada motparten) .

Kommentera här!